Өмір жасын ұзарту үшін қай тағамды тұтынған жөн – диетолог кеңесі
Ұзақ өмір сүрудің басты жауы – ет
Диетолог Алексей Кабанов дұрыс тамақтану үшін талшық пен өсімдік тағамдарын көп қолдану керектігін айтты, деп хабарлайды Halyq Uni Lenta.ru-ға сілтеме жасап.
Көбінесе біз өсімдік тағамдарын, ақуыздары мен талшықтарын аз тұтынамыз. Өмір жасыңызды ұзарту үшін күнделікті жаңа піскен жемістер мен көкөністерді, өсімдік майларын және жаңғақтарды тұтынған жөн. Диетаға ет пен сүт қосқаныңыз абзал, – дейді Алексей Кабанов.
Оның айтуынша, күн сайын өсімдік майы қосылған көкөніс салаты, құс еті және балық жеуге тырысу керек. Десертке шырын мен тәтті тағамдардың орнына жемістерді тұтынған дұрыс.
Сондай-ақ диетадан қаныққан май мен қант қосылған тағамдарды азайтқан немесе мүлде алып тастаған маңызды.
Дәл осы екі компонент созылмалы жүрек және қан тамырлары ауруларының, қант диабеті мен семіздіктің дамуына әкеледі. Ұзақ өмір сүрудің басты жауы – ет. Сондықтан шошқа және қой етін толығымен қолданбаған жөн. Ал майсыз сиыр етін аптасына бір-ақ рет тұтынған жөн. Екінші жау – қант. Сондай-ақ оны толығымен жоюға немесе мүмкіндігінше азайтуға болады. Ең дұрысы, тәтті ақуыздарды қолданған жөн. Олардың болашағы зор. Олар көмірсулар емес, ақуыздар, қанттан мың есе тәтті және асқазан-ішек жолдары үшін қауіпсіз, – дейді диетолог.